BETFOR

 

Betfor främjar hästens matsmältning. Finns i både  pelleterad form och i strimlad form.

Betfor måste blötläggas innan fodring, annars sväller det i foderstrupen/magsäcken/tarmsystemet. Detta kan orsaka svår foderstrupsförstoppning, kolik eller tarmvred. I varmvatten sväller det färdigt på en timme eller två, använder man kallvatten är det bäst att låta det stå över natten för att vara på den säkra sidan.

 

Man kan med fördel använda betforn för att få i hästen exempelvis vitaminer eller mineraler, om den inte gillar dessa. Om man ger sin häst hela linfrön kan man även med fördel blanda dessa i betforn, men man måste då använda varmvatten.

 

Pris Snitzel 15kg -  115:-

Pris Pellets 30 kg - 190:-

 

 

 _______________________________________

LINFRÖKAKA

 

Linfrökaka är ett tillskottsfoder som  används främst till hästar. Eftersom Linfrökaka/linfröpellets redan är processad behövs det inte hettas upp. Linfrökaka anses lindra magstörningar och har en balanserande effekt mot kolik och diarré. Den oljehaltiga kakan gör att linfrökaka har svagt laxerande verkan. Linfrökaka är rik på protein, energi och fiber samt essentiella fettsyror som omega 3 och omega 6

 

Pris: 10kg- 158:-

 

 

___________________________________________LOPPFRÖ

 

Många hästar får i sig ansenliga mängder sand och grus ifrån hagen. Detta kan så småningom leda till att hästen utvecklar sandkolik. Psyllium (loppfrö) har under lång tid använts framgångsrikt till hästar. Bildar rikligt med slem och stimulerar tarmrörelserna.

En bra produkt att alltid ha hemma.

 

Pris: 5kg- 515:-

 

 

 

 

 

 

___________________________________________

VETEKLI

 

Vetekli är ett fodermedel med hög fiberhalt, högt fosforinnehåll och relativt högt protein- och magnesiuminnehåll. Vetekli innehåller B-vitaminer och spårämnen. Vetekli sägs ha en dietisk verkan och används enligt tradition för att lösa förstoppningar och löst träck.

 

Pris:15kg- 149:-

 

 

 

 

 

 

 

 

___________________________________________

SVART HAVRE

 

Inehåller mer fett och har ett högre fiberinehåll som bidrar till mer energi än gul havre.

Ger också en god maghälsa.

 

Pris 15kg- 110:-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

______________________________________

FÅR

 

FÅR FIOL

Är ett tillväxtfoder för de lite äldre lammen som fungerar fullt ut som idisslare och kan utnyttja andra råvaror än de yngre lammen. Får Fiol kan även ges som kompletteringsfoder till sinlagda tackor och baggar när kvaliteten på grovfodret inte räcker till. Fodret har även ett högt innehåll av E-vitamin

eftersom tackans, lammets och baggens behov av detta är högt. Fårfiol kan ges i höga givor utan att orsaka urinsten.

 

Pris: 15kg- 121:-

 

 

 

 

____________________________________________

NÖT

 

Primo Progress Nötfoder 15kg

Produktbeskrivning:

Ett vassare färdigfoder med mycket stärkelse för de snabbt växande tjurarna. Hög tillväxt står i fokus och för att uppnå slaktmognad vid önskad tidpunkt och god lönsamhet behövs ett kraftigt foder som Primo Progress. Utfodra Primo Progress med ett fiberrikare grovfoder eller efter det att djuren passerat den känsligaste perioden av kalvstadiet För mer info öppna PDF-filen nedan

 

Pris: :-

 

_______________________________________________

KATT

 

BÄSTIS KATTMAT KYCKLING & FISK är ett svenskt välsmakande torrfoder med en bra balans mellan protein, fett, vitaminer och mineralämnen. Fodret har låg magnesiumhalt, 0,08%. För hög magnesiumhalt kan påverka att katten får njursten. Bästis Katt passar utmärkt till katter i alla åldrar. Ett helfoder som ger din "bästiskatt" alla de näringsämnen den behöver.

INNEHÅLL: Vete, kycklingköttmjöl, fiskmjöl, majs, animaliskt och vegetabiliskt fett, äggpulver, bryggerijäst, vitaminer, mineraler och spårämnen.

Tillverkat av svenska råvaror.

 

Pris:4kg-161:-

Pris:15kg- 395-

 

_______________________________________________

  DOGGY ORGINAL ( RÖD)

 

Med Naturliga Råvaror och inga onödiga tillsattser.15 kg.

 

Pris 295:-

 

 

Om något annat foder önskas, så kontakta oss så tar vi hem efter beställning.